12e Etappe van Padron naar Santiago de Compostelle - Reisverslag uit Gondomar, Portugal van Antoon Wisman - WaarBenJij.nu 12e Etappe van Padron naar Santiago de Compostelle - Reisverslag uit Gondomar, Portugal van Antoon Wisman - WaarBenJij.nu

12e Etappe van Padron naar Santiago de Compostelle

Door: Antoon (Antonio)

Blijf op de hoogte en volg Antoon

14 Februari 2016 | Portugal, Gondomar

Vandaag is het 9 september 2015 , het wordt mijn laatste etappe van mijn reis doel die ik ga volbrengen. Betekend dat ik nog niet klaar ben met lopen. Ga nog met de bus naar Muxia, om vervolgens nog naar Fisterra te lopen. Maar dit komt later wel aan de orde. Nu eerst mijn laatste deel naar Santiago. Nadat ik gisteren van mijn vrienden afscheid heb genomen, ben ik nog wat aan de wandel gegaan en het is dan wel weer wennen dat je na een dag lopen geen directe bekende om je heen heb, maar ik ga nu eerst maar even aan de koffie. Heel gezellig barretje met meerdere lopers. Ben echt vroeg opgestaan, omdat ik weet dat het een lange wandeling wordt. al rond de 30 Km zijn, wat ik moet lopen. Na mijn kop koffie en een lux broodje, moest ik nog op de foto en werd ik innig omhelst door de eigenaar, met de wenst een "een goede Camino", dit was de eerste keer dat me dit overkwam. Je doet gewoon maar mee en ben uiteindelijk om 07.00 uur gestart. Was nog donker, dus uitkijken met het vinden van de gele pijlen. Het eerste stuk ging langs de doorgaande weg, waar ook de bus over gaat, dus de verleiding kan groot zijn om de bus te nemen, maar dat doen we natuurlijk niet.
Na een aantal km, gaan we van de weg af en lopen gedeeltelijk weer tussen en onder de druiven door. Dat is heel apart. heb dat al diversen keren gehad.
Het is een mooie route met veel door de bossen en langs en onder de druiven door. Op het einde van het beboste deel kom je toch weer in de bewoonde wereld wat kleine dorpen en uiteindelijk in de voor stad van Santiago. Met veel nieuwbouw en een hel andere stad, als het oude deel van Santiago. Geleidelijk kom ik in het oude deel aan en zie dan bepaalde delen die ik ken van de vorige keer dat ik in Santiago was. zo ook de dames die in het park staan (Beelden), die hun hand zo hebben staan dat het net lijkt dat ze je billen vast hebben als je erbij gaat staan.
Na het park loop je zo de oude binnen stad in en op zoek naar het PLEIN van de Kathedraal. Natuurlijk heb ik dat gevonden, was erg druk in de stad. Nadat ik daar even had gezeten, kom ik mijn Poolse vrienden tegen, heel bijzonder, dit had ik wel gehoopt, maar niet verwacht. Zijn met elkaar even wat wezen drinken en het een en ander bij gepraat. zoals waar is de Italiaanse vriendin gebleven etc. Was erg leuk. Maar ik moest afscheid nemen van ze , want ik moet met de bus mee. Het was 15.30 uur nadat ik hen weer had ontmoet, wetende dat de bus er zeker 2 uur over zou doen, moest ik weg. Eerst nog even bij het bureau langs geweest, om te zien of ik mijn Compostella kon op halen, maar dat was veel te druk. Zeker een wacht tijd van minstens 2,5 uur. Dus dat doe ik wel als ik uit Fisterra komt. Toen ik bij de bus station kwam eerst gekeken, hoe laat gaat mijn bus naar Muxia. Vervolgens in een restaurantje wat gegeten. Ook nog wat boodschappen gedaan voor de andere dag. Er was ook nog een demonstratie aan de gang van boeren die protesteren tegen de lage prijzen voor hun producten. Er stonden ik weet niet hoeveel trekkers met de nodige wagens er achter. Bestleuk om ditte zien. Bij het station is een parlement gebouw, van daar. Om even over 5e vertrok de bus richting Muxia. Ben daar pas tegen 8e aangekomen. En dan komt het, waar vindt ik nog een bed? dat werd inderdaad nog een dingetje. Maar na 3 Alberques te hebben gevraagd of zij nog een bed voor mij hadden, heb ik er toch nog een gevonden. Was nog even spannend, mede omdat ik ook een alberque niet kon vinden waar zeker een plek voor mij was. Tegen 21.00 uur was alles voor elkaar. Nog wat gedronken langs de boulevard en op naar mijn bed. De Alberque waar ik sliep, was spiksplinternieuw. Met allemaal hey tec er in. Was erg mooi. Wel nog even geïnformeerd naar het kapelletje wat op de rotsen sta. Dat wilde ik heel graag bekijken. Ik trof het wel, zijn moeder is beheerder van dat kapelletje, dus hij heeft voor mij even gevraagd of het mogelijk is, om het kapelletje te bekijken, Niet alleen van buiten, maar ook van binnen. En dat ws mogelijk. Moest er wel vroeg zijn. De wekker maar gezet. Ga nu straks verder in een volgende verslag, zodat ik weer wat foto's kan toevoegen.

Antoon

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Antoon Wisman. Ik ben gepensioneerd en heb al 1 keer een Camino naar Santiago de Compostela gelopen. zo ook naar Fisterra mijn eerste Camino was in 2011, samen met een vriend, die dit al div. keren heeft gedaan. Heb toen de route De La Plata gelopen. Ik ben 68 jaar en gehuwd. Woon in West-Friesland en wel in Venhuizen. heb voordat ik ging wandelen veel hart gelopen, maar door rug problemen ben ik daar mee gestopt. wandelen gaat prima. Tevens ben ik een Naturist die zo af en toe als er de gelegenheid voor is, lekker in mijn blootje loop of op het strand lig. zo ook op deze reis.

Actief sinds 14 Juli 2015